3-04-2018
სურსათის ეროვნული სააგენტოს თბილისის საქალაქო სამსახურის წარმომადგენლებმა ქალაქში არსებული ნახევარფაბრიკატების საწარმოებიდან, ხორცპროდუქტების სარეალიზაციო ობიექტებიდან და აგრარული ბაზრებიდან ხორცისა და ხორცპროდუქტების 20 ნიმუში აიღეს.
სახეობრივი კვლევის (ცხენის და ვირის ხორცის იდენტიფიცირება) პროგრამის ფარგლებში, ლაბორატორიულად შემოწმდა მსხვილფეხა პირუტყვის ხორცი, ხინკალი, გუფთა, ბლინი, ქაბაბი და ბასტურმა.
7 ნიმუშში აღმოჩნდა ცხენის ხორცი, ხოლო 2 ნიმუშში როგორც ცხენის, ასევე ვირის ხორცი.
გთავაზობთ ობიექტების ჩამონათვას და პროდუქტების საფირმო დასახელებას, რომლებშიც ცხენისა და ვირის ხორცია აღმოჩენილი:
ი/მ დავით წოწკოლაური-ბასტურმა (ცხენის დნმ);
შპს „მადა“ - ხინკალი „სუპერი“ (ცხენის დნმ);
შპს „კედარი“ - ხინკალი (ცხენის დნმ);
შპს „ლაშარი“ - ხინკალი (ვირის დნმ; ცხენის დნმ);
შპს „ლაშარი“ - ბლინი (ვირის დნმ; ცხენის დნმ);
შპს „ლაშარი“ - გუფთა (ცხენის დნმ);
შპს „მერკადო“ - ხორცი (ცხენის დნმ);
შპს „გიო“ - ქაბაბი (ცხენის დნმ).
11-09-2024
13-09-2024